87 53 57 60 // ung@syddjurs.dk

Venskab og ensomhed

Tilbud fra Skole-astronauterne

I forløbet “venskab og ensomhed” sætter Frederik Svinth, foredragsholder og iværksætter, fokus på hvordan eleverne kan bekæmpe den ensomhed som mange oplever, ved at hjælpe med at give et sprog for det gode venskab. Læs mere længere nede på siden.

Aldersgrænse
For alle unge.
Tilmelding ikke nødvendig

Beskrivelse

I forløbet “venskab og ensomhed” sætter Frederik Svinth, foredragsholder og iværksætter, fokus på hvordan eleverne kan bekæmpe den ensomhed som mange oplever, ved at hjælpe med at give et sprog for det gode venskab.

Gode venner er et aktivt valg, noget som man skal vælge til, noget som ikke kan bygges på hvem der får flest likes og er mest populær.

Alt for mange unge har svært ved at føle at de høre til, venskab er særligt relevant i en ungdomskultur, for her opdyrkes der ofte lange venskaber, men hvilke præmisser skaber venskabet, hvilken kultur vil man gerne skabe mellem de mennesker man er venner med.

Dagen starter med Frederiks oplæg om venskab. Et oplæg der er krydret med en række personlige eksempler og diskussioner, alt sammen i øjenhøjde med eleverne. Eleverne vil få redskaber til reflektion, der direkte kan omsættes i den efterfølgende dagligdag med en større opmærksomhed på hinanden.

Det samlede Forløbe er bygget op af oplæg, gruppeopgaver, samtalespillet SNAK og til sidst skal klassen udarbejde et manifest, for hvordan man gerne vil have at venskaber dyrkes i klassen, samt hvordan man sammen kan hjælpe med at ingen i klassen skal føle sig ensomme.

Fra Skole-astronauterne anbefaler vi at klassen efterfølgende tager temaet om ensomhed op skriftligt. Det kan gøres ved at bede eleverne skrive et personligt Essay om emnet ensomhed.

Frederik Svinth, er foredragsholder og iværksætter.

[Klik her for at booke en temadag - skriv "Venskab og ensomhed" i emnefeltet]


Andre hold i samme kategori