87 53 57 60 // ung@syddjurs.dk

Ung digital borger

Tilbud fra Skole-astronauterne

Hvad kræver det at være en aktiv og velinformeret borger i Danmark? I udskolingen begynder voksenlivet så småt at banke på. Læs mere længere nede på siden.

Aldersgrænse
For alle unge.
Tilmelding ikke nødvendig

Beskrivelse

Hvad kræver det at være en aktiv og velinformeret borger i Danmark? I udskolingen begynder voksenlivet så småt at banke på.

Det offentlige stiller en lang række krav til unge, når de fylder 15 år og bliver delvist myndige. De unge er blandt andet forpligtet til at reagere på meddelelser i deres digitale postkasse, og til at benytte offentlige, digitale selvbetjeningsløsninger.

Mange unge over 15 er ikke gode nok til at tjekke deres digitale postkasse. Det kan have alvorlige konsekvenser for dem i form af rykkergebyrer, der vokser, muligheden for at komme ind på drømmeuddannelsen, der glipper, indkaldelsen til session eller tandlæge, de overser.
Eksemplerne er mange. Unge oplever derudover vanskeligheder med at finde relevante informationer og hjælp, når de har brug for det. De unge er ikke ”digitale indfødte”, som vi ellers ofte hører det, men har behov for digital dannelse for at kunne begå sig i junglen af offentlige selvbetjeningsløsninger på nettet.

Derfor er det vigtigt at vide noget om, hvordan man navigerer i samfundet som digital borger.

Der er oplæg, diskussion og interaktion undervejs.

Kurset afholdes af Syddjurs Bibliotek og Borgerservice

[Klik her for at booke en temadag - skriv "Ung digital borger" i emnefeltet]


Andre hold i samme kategori