87 53 57 60 // ung@syddjurs.dk

Den levende vig

Tilbud fra Skole-astronauterne

Med forløbet om den levende vig ønsker vi at skabe forundring og nysgerrighed på biotoperne i det havmiljø, som omgiver os. Det naturfaglige fokus ligger på biologifaget, men det vil også være muligt at inddrage begreber fra både fysik/kemi og geografi undervejs. Læs mere længere nede på siden.

Aldersgrænse
For alle unge.
Tilmelding ikke nødvendig

Beskrivelse

Med forløbet om den levende vig ønsker vi at skabe forundring og nysgerrighed på biotoperne i det havmiljø, som omgiver os. Det naturfaglige fokus ligger på biologifaget, men det vil også være muligt at inddrage begreber fra både fysik/kemi og geografi undervejs.

Vi mødes ved Nappedam og udforsker Kalø Vig i waders eller i våddragt og snorkel. Udstyret med fangstnet, klassifikationsduge, dissekeringsbakker og mikroskoper vil vi studere livet i vigen fra stranden, i vandet og i vores medbragte laboratorium. Efter analyse og bearbejdning vil vi tilberede noget af det indsamlede på bål og trangia og spise det i fællesskab.

Eleverne bliver opdelt i mindre grupper med forskellige opgaver og ansvarsområder. Med deres iPads dokumenterer de dagens arbejde, resultater og refleksioner. Vi lægger op til, at der arbejdes videre med de indsamlede prøver og resultater hjemme, og hvis I ønsker det, kan I hjembringe materiale til at opbygge et akvarium på skolen.

[Klik her for at booke en temadag - skriv "Den levende vig" i emnefeltet]


Andre hold i samme kategori