87 53 57 60 // ung@syddjurs.dk

Yoga med skole-astronauterne

Nyheder fra skoleastronauterne

Skole-astronauterne udbyder nu online live yoga-lektioner for unge i alderen fra 7. klasse til 18 år. Forløbet bookes ind i skoletiden og rammesætningen er 1-2 lektioner (45 min eller 90 min). Læs mere længere nede på siden.

Aldersgrænse
For alle unge.
Tilmelding ikke nødvendig

Beskrivelse

Skole-astronauterne udbyder nu online live yoga-lektioner for unge i alderen fra 7. klasse til 18 år. Forløbet bookes ind i skoletiden og rammesætningen er 1-2 lektioner (45 min eller 90 min).

Undervisningen kan stå i stedet for eksempelvis en idrætstime eller bookes ind i en hvilket som helst anden undervisningslektion.

Eleverne undervises live online (her vælger de selv, om de vil slå kameraet til eller ej). De to yogaforløb kræver blot lidt gulvplads, en yogamåtte eller et tæppe og behageligt tøj – og så er vi i gang.

Begge yogalektioner har fokus på åndedræt, ro og bevægelse. Begge lektioner kan udføres blot ved at lytte – så her er også en mulighed for en kærlig pause væk fra skærmen. Forløbet fremmer fysisk samt mentalt velvære, til krop og sind.

For mange elever vil det være første gang, de stifter bekendtskab med yogaen og oplevelsen af at tillade fokus på egen krop. Det kan derfor varmt anbefales, at eleverne oplever et forløb over 2-3 uger én gang ugentligt.

Lektion 1:

”Frigør kroppen – fra hoved til krop”

Programmet er blødt, nænsomt og foregår i et roligt tempo. I denne lektion tager vi os tid til at mærke kroppen, lande og give plads til at frigøre de spændinger, som mange timers arbejde foran skærmen kan have skabt. Lektionen afsluttes med en guidede afspænding.

Undervisningen foregår siddende/liggende. Alle kan være med.

Lektion 2:

”At vække energi – en tur rundt i kroppen”

Programmet for denne lektion er en ”tur rundt i kroppen” – vi skal vække, lirke, åbne og sætte gang i energigennemstrømningen i kroppen og måske få pulsen lidt op. Her er plads til at gå på opdagelse i egen krop og plads til at mærke efter.

Lektionen afsluttes med en guidede afspænding.

Undervisningen foregår liggende/siddende samt stående. Alle kan være med.

Underviser:

Marlene er 38 år, yogaunderviser og har undervist børn og unge i Aarhus- samt i Syddjurs kommune gennem de seneste ti år. Hun har undervist i både i yoga, temadage og i trivselsfremmende aktiviteter. For flere unge i Syddjurs kommune vil hun være et kendt ansigt fra aktiviteter i Skole-Astronaut/Ungdomsskole-regi. Her kan nævnes ung-til-ung-mentor og Marlene dygtiggør sig og fordyber sig i 2021 i yogaen og i yogafilosofien ved A Yoga Story på Samsø.

[Klik her for at booke en temadag - skriv "Yoga" i emnefeltet]


Andre hold i samme kategori