87 53 57 60 // ung@syddjurs.dk

Ordets magt i politik

Tilbud fra Skole-astronauterne

Tom retorik og spin er dominerende i nutidens politik, men hvilke konsekvenser får disse tendenser egentligt for os borgere? Det bliver sværere og sværere at finde hoved og hale i det, politikerne siger og gør, og derfor er det vigtigt, at vi har for øje, hvilken magt ord egentligt har. Læs mere længere nede på siden.

Aldersgrænse
For alle unge.
Tilmelding ikke nødvendig

Beskrivelse

Tom retorik og spin er dominerende i nutidens politik, men hvilke konsekvenser får disse tendenser egentligt for os borgere? Det bliver sværere og sværere at finde hoved og hale i det, politikerne siger og gør, og derfor er det vigtigt, at vi har for øje, hvilken magt ord egentligt har. Når politikere taler for en bestemt sag, er der fx stor forskel på, om de bruger udtrykket ’Ældrebyrde’ eller ’Det grå guld’ og ’Cafépenge eller ’Uddannelsesstøtte’. Ordenes konnotationer påvirker os, uden vi lægger mærke til det.

Denne workshop vil bruge simpel kommunikationsteori og retorik som forståelsesredskaber til at gennemskue, hvordan politikere bruger ord til at skabe nye virkeligheder, der påvirker, hvor borgerne sætter deres kryds. Workshoppen vil være en vekselvirkning af introduktion til teori; analyse af retorikken i små klip og artikler; samt debat- og rollespil.

Formål: Udvikle de unges scenarie- og retoriske kompetence

[Klik her for at booke en temadag - skriv "Ordets magt i politik" i emnefeltet]


Andre hold i samme kategori