87 53 57 60 // ung@syddjurs.dk

Debatkursus

Tilbud fra Skole-astronauterne

Aldrig før har vores samfund haft så hårdt brug for en debatterende ungdom. Internettets utallige talerstole lader os udbasunere vores holdninger til alt fra #metoo til Trump. Samtidig oversvømmer nettets bundløse hav af information vores hjerner med meninger, synsninger og pseudovidenskab fra vi står op til vi går i seng. Det kalder på en ungdomsgeneration, der kan argumentere sagligt, lytte opmærksomt og prioritere skarpt. Læs mere længere nede på siden.

Aldersgrænse
For alle unge.
Tilmelding ikke nødvendig

Beskrivelse

Aldrig før har vores samfund haft så hårdt brug for en debatterende ungdom. Internettets utallige talerstole lader os udbasunere vores holdninger til alt fra #metoo til Trump. Samtidig oversvømmer nettets bundløse hav af information vores hjerner med meninger, synsninger og pseudovidenskab fra vi står op til vi går i seng. Det kalder på en ungdomsgeneration, der kan argumentere sagligt, lytte opmærksomt og prioritere skarpt. 

På denne debatworkshop stiller vi skarpt på retorikkens værktøjer og lærer at bruge dem dygtigt og fornuftigt i en virkelig debat. På workshoppen arbejder vi med spørgsmål som: Hvordan opbygger du en overbevisende argumentation? Hvordan bruger du historier fra dit eget liv til at skabe overbevisning? Hvordan overbeviser du ved hjælp af dit ordvalg, din stemmeføring og dit kropssprog? Hvordan ser manipulerende retorik ud og hvordan undgår du selv at manipulere? 

Eleverne får på workshoppen trænet deres tekniske færdigheder som debattører, får skærpet deres kritiske lytteevner og får forhåbentligt en solid portion mod og debatlyst med i baggagen.  

[Klik her for at booke en temadag - skriv "Debatkursus" i emnefeltet]


Andre hold i samme kategori