Ungsyddjurs_logo-04

Samarbejde med Syddjurs Gymnasium

Midt i Syddjurs Kommune ligger Syddjurs Gymnasium, det betyder at der gives de bedste muligheder for at tage en studentereksamen (STX) med kortest mulig transporttid for elever fra Syddjurs. Desuden kan Syddjurs Gymnasium sagtens matche de store gymnasier i Aarhus, med hensyn til faglige udfordringer og resultater.


Vi har et unikt studiemiljø, da vi både har elever der kommer fra oplandet, og  mange kostelever fra ”den store verden”. Vi samarbejder med Ungemiljøet Café Campus om at lave et attraktivt studiemiljø for vores elever.


Vi er glade for at kunne samarbejde med Syddjurs Ungdomsskole om Skole-astronauterne.Workshops


Hvem er morderen?


Hvem-er-morderen-210x136

Der er sket et mord i Byparken i Rønde, en gymnasieelev er død…. Hvem står bag?


I denne workshop løses en mordgåde ved at bruge af fagene i gymnasiet. Man vil arbejde med metoder fra samfundsfag, matematik, biologi og sprog.


Rønde Gymnasium stiller med elever og lærere der på en fantasifuld og fagligt velfunderet måde vil guide dig frem til at finde morderen.


[Kontakt Skoleastronauterne for at booke en temadag]Mød "Skam" i virkeligheden


Skam-210x136

Eva er lige begyndt på gymnasiet. Hun har ikke særlig ...


I Rønde ligger et rigtigt gymnasium med ungdomsliv og høj faglighed, ligner det TV-serien ”Skam”?


I denne workshop vil vi via metoder fra mediefag, dansk og psykologi afdække hvad der er fup og fakta i ”skam” i forhold til virkeligheden på et STX.  I vil møde de ”danske versioner af Eva, William, Nora, Isak osv. i form af glade elever på Rønde Gymnasium.


[Kontakt Skoleastronauterne for at booke en temadag]Er der liv i rummet? - Raketvidenskab


Raketvidenskab-210x136Rønde Gymnasium har i flere år deltaget i nationale og internationale konkurrencer kaldet ”CanSat” arrangeret af den europæiske rumfartsorganisation ESA. Vi har bland andet opnået et nordisk mesterskab.


I workshoppen vil du prøve at:
• ombygge en coladåse til en satellit bland andet med komponenter printet på skolens 3-D-printer
• opsende satellitten med skolens drone
• indsamle og behandle data på computer


Elever og læreren fra ”CanSat”-programmet vil i denne workshop stille deres ekspertise i raketvidenskab til rådighed.


[Kontakt Skoleastronauterne for at booke en temadag]Hvordan fungerer et hold? - Teambuilding og alternative idrætsgrene


Teambuilding-210x136Idræt er et obligatorisk fag på STX og hos os på Rønde Gymnasium er valgfaget idræt på B-niveau et højt profileret fag. Vi har blandt andet en særlig outdoor profil, hvor der tilbydes skitur, sejlads med skolens sejlbåd, Par Cour, kajakroning og andre friluftsaktiviteter.  


I denne workshop vil elever fra idræt-B-holdet og skolens dygtige idrætslærere finde sjove og skægge idrætsaktiviteter du skal prøve sammen med dit hold. De vil også afdække og forklare hvordan et team fungerer godt.     


Alle tilbud er til hele klasser - booking af dagene foregår gennem Skole-astronauterne i Syddjurs Ungdomsskole. Det aftales fra gang til gang, hvor oplevelsesdagene kan foregå.


[Kontakt Skoleastronauterne for at booke en temadag]
Kontakt
Fulde navn:

Thomas Stenumgaard Lind

  1. Områdekoordinator skole-astronauterne
  2. Mobil:
    60 12 39 06

Stolt sponsor af

Vi sponsorerer