Ungsyddjurs_logo-04

Genstandstegning

genstandstegning

KURSUS 01: GENSTANDSTEGNING


At kunne tegne handler om evnen til at kunne se et objekt. At observere det, analysere det og bryde det op i forskellige geometrier og lyse/mørke områder. Denne evne er vigtig at mestre, også i mange andre aspekter af tilværelsen.


Jeg laver en kort introduktion til genstandstegning i dette kursus, med eksempler og vejledning, og så skal eleverne selv prøve –med min hjælp undervejs - at observere, registrere og tegne et objekt eller to.


Elevforberedelse: Papir, blyanter, et krus eller en kop + en genstand efter eget valg


KURSUS 02: THE DRAWING GAME –hvordan får vi nye idéer?


Dette kursus handler om at få nye idéer. Og hvor kommer de egentligt fra? Hvordan kan vi tvinge hjernen til at lave nye forbindelser via tegning?


Jeg introducerer mit tegne-spil ”An equation of creation”, hvor jeg trækker 3 kort (X, Y, Z), som eleverne skal analysere og tænke sammen i én tegning, sådan som netop deres hjerne forbinder de her 3 benspænd (med min hjælp og vejledning). Min teori er, at alle vores hjerner indeholder et hav af information, ord og billeder, og når man pludseligt skal sammensætte noget af det kendte i en ukendt hybrid, så opstår der noget fantasifuldt, nyt og interessant.


Elevforberedelse: Papir og blyanter/kuglepenne/farveblyanter/etc. (valgfri redskaber)


KURSUS 03: DOODLING & KUNSTEN AT REGISTRERE EGNE TANKER


”Doodling” er den slags tegning man normalt får skæld ud for i timerne i skolen, men i det her kursus er det ikke bare tilladt, det er meningen! At doodle handler om at tegne alt det, der falder én ind, at gentage mønstre og streger, at flytte blyanten rundt på papiret uden en egentlig plan. I det her kursus laver jeg en introduktion til doodling, fortæller om fordelene ved at kunne fortabe sig i egne tanker visuelt, og så kaster jeg løbende udfordringer og benspænd ind til eleverne.


Elevforberedelse: Papir og blyanter/kuglepenne/etc.


Varighed 2 x 45 min undervisning + kort pause. I alt ca. 2 timer.


Platform: Zoom eller Googlemeet.


Underviser: Grafisk designer // Arkitekt Louise Haugaard Nielsen // A mile in the woods 

[Klik her for at booke en temadag - skriv "genstandstegning" i emnefeltet]

Kontakt
Fulde navn:

Thomas Stenumgaard Lind

  1. Områdekoordinator skole-astronauterne
  2. Mobil:
    60 12 39 06

Stolt sponsor af

Vi sponsorerer