Ungsyddjurs_logo-04

Korte kurser og workshops

Skole-astronauterne i Syddjurs Ungdomsskole er en understøttende indsats, som Syddjurs Ungdomsskole har udviklet og igangsat for at kunne tilbyde en lang vifte af undervisnings-, trivsels- og udviklings forløb til folkeskolerne i Syddjurs Kommune. [Læs mere]

 


Tegnekursus med skoleastronauterne


miniature tegnekursusBilledet her er et resultat af et tegnekursus på Hornslet Skole med skoleastronauerne. [Se billedet i fuld størrelse her]

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

Filosofi

Filosofi

Er dødsstraf retfærdigt? Er det uetisk at spise kød? Er du ansvarlig, hvis din selvkørende bil kører en cyklist over? Er det i orden at dele billeder af hinanden på de sociale medier? Er det moralsk forkert at få en abort? Findes Gud? Er meningen med livet udelukkende at blive lykkelig?

På denne workshop konfronterer vi eleverne med livets store og små spørgsmål. Med afsæt i elevernes egne erfaringer spørger vi ind til deres tanker og idéer og trækker linjerne op til fælles refleksion over samfundsrelevante emner.

Vi vil blandt andet tale om etiske dilemmaer, bevæge os ud i berømte tankeeksperimenter og indgå i sokratisk dialog for at nå frem til, hvad vi egentlig mener – og ikke mindst hvorfor, vi mener det.

Eleverne vil blandt andet blive bedre til: 1) at lytte til og reflektere over hinandens synspunkter, 2) at tænke mere kritisk, 3) at argumentere og samarbejde om at nå frem til fælles konklusioner. Workshoppens indhold kan tilrettelægges alt efter fag og klasselærerens ønsker.    

Underviseren er David Mark Larsson, cand.mag. i filosofi. Han arbejder til daglig med filosofi med børn i virksomheden ”Rum for Undren” og driver desuden sin egen filosofiske samtalepraksis i Ebeltoft.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]


 

No hate speech
 

No-hate-136x210

Mange unge mennesker er online-verdensborgere, og herigennem kan de blive vidne til både intolerance og had. Begrænsningen for hvad du kan sige online er lille i forhold til offline, og modsat offline er den mulige modtagergruppe uendelig stor. Det har konsekvenser, og ofte er det i forvejen sårbare grupper som udsættes for hate speech/ crime. Derfor har EU kørt en NO HATE SPEECH kampagne siden 2013 for at mobilisere unge til at handle i mod hate speech.


 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

Me in the World

Me-in-the-world-136x210Rigtig mange unge kender ikke de muligheder som findes indenfor Erasmus +. Netop derfor, ligger der ubrugte midler i EU på grund af mangel på kvalificerede ansøgninger. Ligeledes mangles der viden omkring hvorfor disse puljer er opstået og de bagvedliggende værdier.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Arkitektur

 

Arkitektur-210x136I er blevet "ansat" i et arkitektfirma, og skal komme med et bud til en arkitektkonkurrence. I jeres arbejdsgrupper tager i nogle gode beslutninger om lysindfald, udearealer, rum inddelinger og bygningens funktioner.

Der skal bygges modeller af byggeriet og argumenteres for at overbevise udbyderen om, at det er jer der skal vinde licitationen.

  

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag] 

 

 

Foto

Foto-210x136At kunne tage et godt foto giver opmærksomhed, da det visuelle sprog ofte dominere det talte og skrevne sprog.

Lær om vinkler, baggrunde, farver, komposition og lær hvordan du med et foto kan fortælle historier på et split sekund.

Vi printer nogle af de mest vellykkede foto, indrammer dem og finder et sted til dem på skolen.


[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Design

Design-210x136Når man designer, opfinder man nye måder at løse et behov.

I denne workshop vil vi være innovative og gennem designprocesser opfinde nye produkter, som vi præsentere i selvbyggede mock-ups.

 

Hør hvordan man sætter vare i produktion og patentere det.


[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]


 

Entrepreneurskab

Grow-your-business-210x136

Kan alle være kreative? – ja, selvfølgelig.

Kreativitet er en egenskab der kan læres, trænes og styrkes, og der er masser af huller du ikke behøver at falde i. Du kan bruge entrepreneurskab til mange ting. Du kan udvikle din projektopgave kreativt , lave, planlægge og afholde arrangementer, lave ansøgninger til fonde og meget mere.

Drømmer du allerede nu om at starte din egen virksomhed , eller har du bare en vild ide du ikke kan komme videre med, er denne workshop en god start.

 

Med vores workshop, lærer du at idéudvikle, organisere, og får hjælp til at gøre dine ideer til virkelighed, samtidig med at du får konkrete idéudviklingsredskaber med hjem. Vi stiller med skøre, kreative og dygtige projektmagere / undervisere, der vil guide dig igennem dagen og skærpe dine kreative sanser.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 


Religion – Fordomme og fakta

 

ExtremePrejudice_0-210x136Der er kun en gud – eller er der?

Med udgangspunkt i religion retter vi med denne temadag fokus på verdens store religioner. Hvad er fakta og hvad er fordomme, hvad tror vi på og hvorfor. Kurset kan planlægges sammen med Religionslærerne. Der vil være oplæg, paneldiskussioner og gruppearbejde undervejs. En dag der lægger op til de helt store samtaler.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]De Grønnere Dage

 

De-grønnere-dage-210x136Med udgangspunkt i arbejdet med reelle miljøproblemstillinger igangsættes dette spændende undervisningsforløb. Målet med undervisningsforløbet er, at eleverne skal opnå kendskab til forskellige tænkninger og begreber inden for miljøområdet.

 

Vi arbejder med økologi, bæredygtighed, globalisering, omlægning til vedvarende energi og meget andet. Vi åbner horisonten for en nytænkning af vores fælles fremtid. Gennem teori og praksis sættes eleverne i stand at udvikle koncepter til affaldssortering, genanvendelse, madspild osv.

 

Vi arbejder med emner og teorier, der knytter sig til de natur- og samfundsvidenskabelige læringsområder.

Kontakt Skoleastronauterne for at booke en temadag.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]


 

Friluftsliv

 

Friluftsliv-210-136Med en bred erfaring og en solid grejbank inviterer Syddjurs Ungdomsskole alle udenfor. Vi skræddersyr undervisningsdage og weekends i den dejlige natur. Fra klatring, rappelling og samarbejdsøvelser, der stimulerer sanser og motorik, til bivuak, madlavning og vandreture i det fri. Fællesnævner for friluftsliv er fortællingen om at være ude sammen. Hvad oplever vi, og hvad sanser vi? Hvordan møder vi hinanden, når vi skal samarbejde for at nå et fælles mål?

 

Oplevelserne vil være forskellige afhængig af vind, vejr og årstider. Der er aldrig 2 friluftsture, der vil indeholde det samme – ud over store oplevelser og fællesskab.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Kunstnerens Værksted

 

Kunstnerens-værksted-210x136Arbejdet med billedkunst som understøttende undervisning i folkeskolen er et koncept, hvor der arbejdes med ung billedkunst på højt niveau. Vi arbejder med billede- og kunstforståelse og præsenterer forskellige teknikker og stilarter inden for maling, tegning, collage og meget mere.  

 

Eleverne vil lære at forholde sig kritisk til eksisterende kunst, og vil blive udfordret på idéudvikling og egne færdigheder. Eleverne får redskaber til kreativt at arbejde med egne værker. Workshoppen kan evt. kombineres med besøg på ARoS Kunstmuseum i Århus.  

 

Elevernes producerede værker kan evt. indgå i den censurerede ungdomsudstilling Ungdommens Vårsalong 2018, der er Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge.

Underviseren er billedkunstner Micha Karlslund m. fl.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Re-think, Re-create – Stop-Motion Animation

 

Rethink-210x136Re-think matters. Re-define the future. Re-use the past!

 

Vi tager eleverne med på en kreativ rejse og gennemgår en skabende proces fra idé til virkelighed.

 

i arbejder med stop-motion film-teknik for at iscenesætte og skabe en animationsfilm, hvor begreber som bæredygtighed, genbrug og hele tænkningen omkring klodens overforbrug og ”smid væk kultur” er omdrejningspunktet.

 

Der arbejdes med at bygge scenografi i genbrugsmaterialer, og der eksperimenteres med lys og lyd for at skabe de rigtige stemninger. Vi skaber karakterer og skriver storyboards, der munder ud i en lille animationsfilm.

 

Eleverne arbejder i grupper og lærer om storytelling, det at lytte og spontan indlæring.

Underviseren er Golshid Rokhzan m.fl.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Forfatterskab – Kreativ Skrivning

 

Kreativ-skrivning-210x136Verden af ord kan mere end som så – den kan forbløffe, forundre, fortælle og fortrylle.

 

Man kan skabe nye universer, bearbejde indtryk og følelser, afprøve grænser og fantasere.

Denne workshop omhandler, hvordan man bedst muligt kan få udtrykt sig kreativt på papiret. For ét er idéer, noget andet er at få det omsat. Som forfatter skal man kunne organisere sine idéer i fortællestrukturer, så historien giver mening for læseren. Brugen af struktur gavner ikke blot den kreative skrivning, men også faglighed generelt.

 

Vi vil i workshoppen gennemgå forløbet fra idé til udførelse med fokus på basisdramaturgi, karakterfunktioner og fortælleteknik. Undervejs vil eleverne selv afprøve kræfter med kreativ skrivning i tilrettelagte opgaver, så der bliver en praktisk forståelse knyttet til teorien.

 

Forløbet kan tilpasses alt efter behov og niveau.

 

Underviseren er forfatter og dramaturg Clara-Amalie Vorre-Grøntved, cand. mag i litteraturhistorie. Hun har skrevet syv fantasy-bøger, som er udgivet ved henholdsvis Gyldendal og Forlaget Elysion. Hun underviser jævnligt forfatteraspiranter og står bag initiativet ”Ebeltoft Forfatterværksted”, hvor hun netop vejleder i kreativ skrivning og komposition. Se evt. mere på www.clara-amalie.dk.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag] 

 

 

Mountainbike

 

EMTB-210x136n af de helt store udendørs- og sportsoplevelser, hvor hele klassen kan være med.

Mountainbike har udviklet sig til at være en af de mest populære sportsgrene i Danmark – og ikke uden grund. Mountainbike indeholder det hele. Store naturoplevelser, fysisk træning, koordination, koncentration og ikke mindst fælleskabet ved at cykle sammen.

 

Syddjurs Ungdomsskole har cykler og udstyr til store og små grupper og erfarne instruktører til at planlægge ruter og forløb.

 

Turen kan gå til afmærkede singletracks i Grenaa, Ebeltoft eller til egne planlagte ruter i noget af den dejlige natur på Djursland. Turene kan laves med orienteringskørsel efter kort med indlagte opgaver og kan foregå som en dagstur, aftentur med overnatning (evt. inkl. natkørsel).

 

Eleverne vil lære noget om rengøring af cykel og grej, samt basis naturviden og færdselsregler.

Afsæt min. en hel skoledag til forløbet.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Det Kulinariske Hjørne

 

IKulinarisk-210x136 denne workshop arbejder vi med mad og smag.

 

Hvor kommer maden fra? Hvordan bliver den fremstillet, og hvorfor smager noget mad bedre end andet?

 

Vi kigger på indkøb, produktion og behandling af vores råvarer. Vi skal i køkkenet og lave en masse mad, som vi skal smage på og spise i fællesskab.

 

Eleverne vil blive udfordret på smag, forarbejdning og mindset, og vil naturligvis lære om hygiejne og rengøring før og efter madlavningen.

 

Workshop afholdes på skolerne i skolens skolekøkken, eller på en af Syddjurs Ungdomsskoles matrikler.

Underviserne vil være kokke, økologer og andre kulinariske godtfolk.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag] 

 


Maritime Aktiviteter

 

Maritim-210x136Med flere hundrede kilometer kystline, små vige og bugter er Syddjurs et paradis for maritime aktiviteter.

 

Syddjurs Ungdomsskole råder over 3 joller (Wayfarer), kanoer, kajakker, paddleboards og meget andet grej til brug i og på vandet. Alle aktiviteter er velegnede til nybegyndere, og alle kan være med.

 

Formålet med at tilbyde sejlads til børn og unge er at give dem færdigheder, der sikrer, at de kan færdes sikkert i og på vandet.  Sejlads generelt stiller store krav til samarbejde, og de unge vil blive udfordret i problemløsning og vedholdenhed. Eleverne vil få masser af ny viden om hav, strøm og vindforhold og bliver undervist i søfartsregler og navigation.

 

Der vil være mulighed for at kombinere sejlads med andre vandaktiviteter og friluftsaktiviteter på land.

Al sejlads foregår efter gældende sikkerhedsregler for området, og under opsyn af kyndige og uddannede instruktører.

 

Sejlsæsonen er fra 1.maj til 1. oktober.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]

 

 

Sikkerhed på Internettet

 

Sikkerhed-på-nettet-210x136Facebook, Snapchat eller Instagram? Mulighederne er mange!

 

Men hvad sker der egentlig i og bag ved de sociale medier? Hvad er god etik? Hvad er sikkert, og hvad er de vigtigste do´s and don´ts?

 

Eleverne får oplæg om sikker internet-trafik, gode råd og uundværlige fif fra eksperter.

 

Der lægges op til klassedebatter omkring personlige grænser på de sociale medier med fokus på, hvornår grænserne overskrides, og hvad konsekvenserne kan være.

 

Klasserne præsenteres for dilemmaer, som de skal forholde sig kritisk til og komme med løsningsforslag på gennem dialog og paneldebatter. Der deles ud af erfaring - både den gode og den dårlige.

 

Underviserne vil være eksterne konsulenter og SSP.


[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag]Fotograf for en Dag

 

Fotograf-210x136Vi tager billeder som aldrig før og øser ud af dem på de sociale medier og sender dem til venner og familie. Vi bruger dem også i stor stil i undervisningen. Mulighederne inden for fotografi er mange. Her har vi fokus på det gode digitale foto.

 

I denne workshop vil eleverne lære om teknik, lys, opsætning, portrætter, redigering og om de mange finesser, der kan gøre digitale billeder virkelig gode.

 

Der arbejdes med smartphones, tablets og digitale kameraer. Eleverne vil få både bundne og frie fotoopgaver, og når dagen er omme, vil der stå en færdig udstilling klar af dagens allerbedste billeder.  

 

Denne workshop understøtter arbejdet med digitale billeder til brug i projektopgaver, afleveringer og i det hele taget den daglige brug af billedmaterialet i folkeskolens undervisning.

 

Underviserne vil være professionelle fotografer og billedbehandlere.

 

[Kontakt Skole-astronauterne for at booke en temadag] 

Kontakt
Fulde navn:

Thomas Stenumgaard Lind

  1. Områdekoordinator skole-astronauterne
  2. Direkte:
    87 53 62 22
  3. Mobil:
    60 12 39 06

Stolt sponsor af

Vi sponsorerer

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.