Ungsyddjurs_logo-04

Det siger de om Skole-astronauterne

Skole-astronauterne i Syddjurs Ungdomsskole er en understøttende indsats, som Syddjurs Ungdomsskole har udviklet og igangsat for at kunne tilbyde en lang vifte af undervisnings-, trivsels- og udviklings forløb til folkeskolerne i Syddjurs Kommune. [Læs mere]Scienceforløb på Grenaa Gymnasium

Her kommer lige lidt om vores sciencebesøg på Grenaa Gymnasium.

Besøget  var en supergod oplevelse. Læreren var venlig og havde relevante opgaver til eleverne som de kunne lave hands on.

Vi fik kage og cola (et plus for eleverne og dejligt fordi det var mange timer vi var der)

Eleverne var virkelige glade for forløbet og det var tæt tilknyttet til det vi har arbejdet med i undervisningen. Eleverne havde  muligheder for at afprøve forkellige forsøg, som de ikke havde været præsenteret for før.

Alt i alt en god oplevelse.

Tak for det!

- Elvira, Rønde SkoleTrivselsdøgn


TrivselIgen igen viste “Skole-astronauterne”, at de i enorm høj grad lever op til beskrivelsen af “Trivselsdøgnet”

Vi har været afsted med vores 9. årgang- og Thomas` planlægning af turen, måden eleverne bliver mødt på ,og i det hele taget Thomas`og Malenes tilgange til de unge mennesker er unik. Vores elever gav udtryk for, fredag morgen, da de stemplede ud, at de ord, de “bragte med sig hjem fra turen” var hygge, forpligtende socialt samvær, tryghed, sjovt, at få øjnene op for nye kammerater og selvværd. - der var ikke een, der var negativ og , som ikke havde deltaget konstruktivt,- og det er bare fedt at se

Det er et utrolig godt koncept, der er skabt af Ungdomsskolen- og de personer, der bærer det igennem, er i den grad engagerede og strukturerede og har bare styr på og overskud til alle situationer.👍

Vores elever mødte glade ind mandag morgen (24/9), og det var tydeligt at høre, at de relaterede positivt til turen i “sidste uge”- så det døgn betyder meget på den lange bane i et skoleår og i et skoleforløb.

De bedste hilsener fra team 9 på Kolind Centralskole.


- Inge LaursenOrdets magt i politik


ordets magtBare lige lidt feed back i forhold til temadagen “Ordets magt i politik” i 8. Kl. Super god og tydelig underviser. Det svære stof blev gjort meget konkret, relevant og forståeligt for eleverne. Langt de fleste “voksede” i løbet af dagen. Dejligt afvekslende program. Flere af eleverne gav udtryk for, at det havde været en både spændende, sjov og for nogen lidt grænseoverskridende dag - på den gode måde.
- Anna Rosmus skoleDebat


debatkursusKære Skole-astronauter

Tak for et godt forløb om  ”Debat //Ordets magt i Politik”

Det var en super god dag, med et meget relevant indhold. Dagen var godt bygget op med teori og praktiske øvelser på mange forskellige og sjove måder. En rigtig fin keynote, der støttede godt op om det du fortalte. Den sidste opgave fik vi i samarbejde tilpasset til min gruppe elever, og den fleksibilitet var fantastisk.


Jeg lærte meget, og det samme gjorde eleverne. De bruger det allerede i deres skolearbejde.

Jeg overvejer at få besøg af dig igen, så 9. Årgang kan få den samme gode oplevelse.


- Karina RasmussenDet Kulinariske Hjørne med 7.-klasse fra Rosmus Skole

Kulinarisk-210x136

Hej Thomas og astronauter.

Vi vil takke for et super fantastisk arrangement i det kulinariske hjørne i tirsdags.

7.a havde en fed oplevelse, og jeg synes også, at I virkelig havde planlagt en forrygende dag.

Den ros skal I lige have 


- Tina Sølvberg Nielsen, Rosmus Skole
Trivselsdag med Ungdomsskolen


TrivselTak for en dejlig “trivselsdag” med jer, Stc og 7. kl. Her er lige helt kort, hvad min oplevelse af dagen var:

Dagen var veltilrettelagt med forskellige former for aktiviteter og øvelser der tydeligvis havde til hensigt at fremme klassetrivsel. Dagen var styret af de voksne, der havde tilrettelagt programmet, som indeholdt en god blanding af dilemmaer, drømme og etiske problemstillinger, der skulle løses på forskellig vis.


Det kan anbefales, at de voksne, der er tilknyttet klassen, deltager/overværer dagens program, da den er fyldt med inspiration til videre arbejde med klassetrivsel.


- Helle, Mørke skoleSubboard med 8. klasser fra Hornslet Skole
 

Subboard-136x210"Vi er stadigvæk lidt 'høje' efter vores arrangement med subboard og sejllads ved Kaløvig.


Vi havde en flok halv-skeptiske, lidt negative og forbeholdne 8. klasser med ud til jer og stod, da klokken var 15 med overstadige børn som udtalte; "Det har været den bedste dag i hele det her skoleår!".

Som undervisere kan vi kun give dig og resten af teamet stor, stor ros! I formåede at give børnene en dag fyldt med udfordringer, en dag hvor der blev rykket grænser og hvor alle (inklusiv os selv) oplevede at komme ud af deres comfort-zone, men med humøret højt. I var hele vejen igennem velorganiserede og sørgede for, at der hele tiden var en tydelig plan og en rød tråd. Tak for dagen og tak fordi I skabte rammerne for et helt igennem vellykket arrangement."
 

- Anders, Hornslet Skole

 

8. klasse på Kalø Økologiske Landbrugsskole

Kalø-øko-skole-136x210"Jeg havde en 8. klasse med på Kalø Økologiske Landbrugsskole. Vi skulle i gang med det tværfaglige emne om bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget, og jeg ville gerne sætte ekstra fokus på økologi. Det var en helt vild fantastisk tur! Højt fagligt niveau, plads til en masse spørgsmål og super gode praktiske oplevelser. En rigtig god dag, som jeg bestemt vil anbefale, og så fik vi en masse jordprøver med hjem til analyse i fysiklokalet.

 

- Karina, Hornslet Skole

 

 

Fotograf for en dag med 7. klasse

 

Fotograf-210x136

"Vi havde besøg af fotograf Britta Thorlann i 7.a en regnvejrsdag i maj, men i løbet af dagen føltes det som om regnen forsvandt som dug for solen, for der var gang i kreativiteten overalt på skolen. Eleverne lærte i løbet af dagen at være kritiske, selektive og detaljeorienterede i deres valg og fravalg ifm. opsætning, baggrund, forvekoordinering osv. De lærte at tage virkelig gode, sjove, uhyggelige, flotte og spændende billeder og arbejde med bl.a. perspektiv og symmetri."


- Alice, Ebeltoft Skole
Kontakt
Fulde navn:

Thomas Stenumgaard Lind

  1. Områdekoordinator skole-astronauterne
  2. Mobil:
    60 12 39 06

Stolt sponsor af

Vi sponsorerer