Ungsyddjurs_logo-04

Nyheder

Dato:
20. dec 2018
Titel:

Musik-tour

Kort tekst:

Jeg var mandag d. 17/12 2018 så heldig, som musiklære, at få lov til at stå i spidsen for 2 musik valgfagshold fra Rosmus skole og et Ungdomsskole musikhold fra Ung Syddjurs, som drog afsted på en Musik Tour. Planen var, at holdene selv skulle have alt udstyr med, og køre rundt til forskellige skoler og efterskoler for at optræde. Alle 3 hold var med til Musikstarter Camp Djursland i efterårsferien, hvor de selv skrev deres egne numre. Disse numre blev fremført til alle koncerterne.


Musikstarter er et breddeprojekt, og der var derfor elever med på alle niveauer. Et af de 3 bands har kun spillet sammen i et halvt år, mens et andet har spille sammen i halvandet år.


Med på holdet var også 2 unge teknikelever, som stod for alt lys- og lydafvikling under koncerterne.


Turen gik først til Hedensted, hvor vi optrådte for ca 50 unge mennesker på Hedensted ungdomsskole. Om aftenen blev der hygget sammen med de lokale unge, som også fik muligheden for at spille sammen med vores unge. Derefter blev udstyret pakket sammen og holdet overnattede på samme ungdomsskole.


Tirsdag morgen kørte vi til Mølleskolen i Ry, hvor udstyret igen blev stillet op og holdene optrådte for ca 300 unge mennesker og fik rigtig god respons. Udstyret blev igen pakket sammen og kursen blev herefter sat mod Femmøller Efterskole, hvor der igen skulle slæbes udstyr. Vi spiste sammen med efterskolens elever, spillede for dem, og pakkede derefter sammen og satte kursen mod Rosmus og mod turens sidste koncert.


Tirsdag aften blev udstyret stillet op, og så stod den på pandekager, jam og total hygge.


Onsdag morgen blev der sovet længe, så vi kunne være klar til den store afsluttende koncert foran Rosmus Skoles 300 elever.


Den sidste koncert forløb rigtig godt, og det var tydeligt at alle holdene havde fået en masse "live" erfaring med i rygsækken.


Som musiklærer, var der 2 ting som jeg specielt lagde mærke til. For det første så skete der en utrolig forvandling, både med nybegynderne og de øvede, som alle voksede og udviklede deres sceneoptræden. For det andet var det fantastisk at se, hvordan der opstod en stemning af fælleskab og fælles forståelse af, at alle deltog med deres egne forudsætninger og at alle havde ansvar for at dette blev en god tur. 

De unge var rigtig gode til at støtte og bakke om hinanden, og der blev knyttet nye venskaber og udvekslet musikalske erfaringer. Det var på alle måder en rigtig dejlig tur, og jeg var så heldig at have en medarbejder fra Ung Syddjurs og en frivillig forældre med på turen. De to gjorde et kæmpe stykke arbejde og tog helhjertet del i at skabe rammerne for en god tur.


Det er mit håb, at turen næste år kan vokse og vi kan få endnu flere bands med på turen, og få klemt et par spillesteder mere ind.


Sydjurs Musik-Tour er et samarbejde mellem Ungsyddjurs og Rosmus skole.


Frank Petersen


Musiklære ved Rosmus Skole og Syddjurs Ungdomsskole.

Billede:
musik

Stolt sponsor af

Vi sponsorerer